Romantiska städer i Europa

Sammetslena stränder och kristallklart vatten i all ära, men när det kommer till romantiska resor är det vanligtvis stadssemestrar som lockar svenskarna - såväl till storstäder som till mindre städer runt om i Europa. 

I samband med Alla hjärtans dag den 14/2 är det många som planerar in en romantisk weekend och visst finns det några städer som anses vara mer romantiska än andra. Rom, Paris och Venedig har länge varit tre städer som har konkurrerat med varandra om vilken stad som är den mest romantiska. Tätt följt kommer London och Barcelona. Dessa klassiska weekendstäder får dock allt mer konkurrens av nya uppstickare såsom Amsterdam och Prag. Trots Amsterdams rykte om att vara en livlig partystad har allt fler börjat att välja stadens för dess charm och inbjudande atmosfär. De mysiga kullerstensgatorna, kanalerna och parkerna bjuder in till romantiska dagar. När du behöver värma dig från februarikylan kan du alltid besöka något av stadens kända konstmuseum. Prags gotiska charm har också börjat att locka allt fler romantiska par - inte minst nygifta par. Med dess imponerande arkitektur, pärlband av historiska platser, charmerande gamla stadsdel och mysiga kvarter är det inte svårt att förstå stadens uppsving när det gäller romantiska weekends.

Solresor säljer flexibla paketresor till flera av Europas mest kända städer och erbjuder ett stort utbud av flygavgångar med olika flygbolag. Möjligheten att helt själv bestämma reslängd är något som ytterligare förenklar och möjliggör weekendresor för fler resenärer. Oavsett om du är ute efter just en romantisk weekend, vill åka på en shoppingresa eller besöka några av Paris kända museum kan du hitta en weekendsresa just för dig på Solresor. 

Senast uppdaterad: 14. februari, 2020, 10:00