Svenskarna är förtjusta i La Palma

Gran Canaria, Teneriffa och Fuerteventura har under flera decennier legat många varmt om hjärtat och agerat populära semesterresmål särskilt under vintermånaderna. I takt med en växande efterfrågan på lokala, autentiska och genuina semesterupplevelser har svenskarna dock fått upp ögonen för en ny kanarieö. Väster om Teneriffa ligger nämligen ytterligare ett semesterparadis som har allt det svenskarna drömmer om på sin vinterresa.

La Palma – även känd som ”La Isla Bonita” är enligt många den vackraste och mest unika kanarieön. För tre år sedan var det få svenskar som hade hört talas om La Palma, men när Solresor började erbjuda resor dit spred sig ryktet om den lilla kanarieön, som sedan dess har ökat i popularitet för varje år.

- Svenskarna vill som regel uppleva det mer äkta och genuina när de reser utomlands och det har gjort att La Palma har blivit ett allt mer eftertraktat resmål hos Solresor. På La Palma får du det bästa av flera världar – sol, värme och avkoppling i kombination med vacker natur och möjlighet för spännande lokala upplevelser. På den charmiga ön kan du även få ta del av sydamerikanska influenser då La Palma under kolonialtiden var den sista och första utposten vid seglingar mellan Spanien och Sydamerika, berättar Peder Hornshøj, verkställande direktör för Solresor.

Många av Solresors avgångar till La Palma år 2020 är nästintill slutsålda och sett till hela vintersäsongen är det enbart ett fåtal platser kvar på de flesta avgångarna.  

- Utöver en storslagen natur, en autentisk charm och spännande utflyktsmål bjuder La Palma även på flera fantastiska resorts och hotell som är i en något lägre prisklass än på grannöarna. På La Palma får du väldigt mycket semester för pengarna vilket också är en grund till dess ökade popularitet hos svenskarna, framhåller Peder.

Solresor flyger till La Palma från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn från oktober 2019 till april 2020. Det förväntas att cirka 6000 svenska resenärer kommer att resa med Solresor till La Palma under vintern.


Senast uppdaterad: 31. oktober, 2019, 09:50