Cypern - 300 soldagar om året

Om du är på jakt efter en semester där sol, värme och vackra sandstränder ska utlovas är det Cypern som du ska boka din nästa resa till. Nu lanserar Solresor destinationen i sitt sortiment och erbjuder resor till den omåttligt populära och livliga semesterorten Ayia Napa samt till det charmiga och något mer lugnare Protoras.

Cypern är en destination som har varit en stor semesterfavorit under flera årtionden främst tack vare sitt behagliga klimat och väder med 300 soldagar om året. De goda väderförutsättningarna har gjort att resenärer har flockats till Cypern under årets alla årstider. Det faktum att Cypern är en destination med storslagna stränder där majoriteten dessutom är långgrunda med kritvit sand är också något som har bidragit till destinationens popularitet. Cypern huserar med hela 56 stränder som har blivit tilldelade EU:s ”Blå Flagg” för rent vatten och ekovänlighet

Cypern är en destination som många förknippar med ungdomar, fest och nattklubbar, men stämpeln om att främst vara en partydestination börjar allt mer att suddas ut i takt med att barnfamiljer, äldre par och resenärer som reser flera generationer tillsammans intar ön. Den mer lugnare orten Protaras med dess vackra sandstränder böjar bli ett allt mer populärt resmål under sommaren och har blivit en stark konkurrent till de mer klassiska sommardestinationerna såsom Mallorca och Kreta.

Är du på jakt efter en resa där sandstränder, kristallklart vatten och solsken ska vara i fokus samtidigt som du är sugen på att resa till en ny destination – res till Cypern! Upptäck nyheten och låt det bli din nya semesterfavorit.

Senast uppdaterad: 10. juli, 2019, 11:30