Allt fler väljer lägenhetshotell

Många väljer att boka ett hotell med ordinarie hotellrum under semestern. Kanske gör vi det slentrianmässigt eller så vill vi komma åt själva hotellkänslan då den vanligtvis framkallar en extra upplevelse av att det faktiskt är semester. Allt fler börjar dock välja bort de ordinarie hotellrummen för lägenheter. All inclusive avstås också allt mer och trenden att boka enbart frukost eller helt utan måltider växer sakta.

Hos Solresor går det att skymta trenden inför sommaren 2019. Orsakerna till det kan vara flera. Genom att boka en lägenhet erbjuds ofta mer yta och fler sängplatser vilket gör att hela sällskapet kan bo tillsammans. Detta anses ofta vara en viktig faktor för många familjer som gärna vill bo alla tillsammans samtidigt som de efterfrågar rymlighet och separata sovrum för barn och vuxna. En lägenhet där alla i sällskapet kan bo tillsammans är dessutom något som indirekt också kan leda till en lägre kostnad, då enbart en lägenhet behöver bokas istället för två hotellrum.

Ytterligare en grund till den växande trenden är att resenärerna söker mer frihet att själva kunna skapa och forma sin semester. Genom att själv husera med mat behöver du som resenär inte passa några tider för varken frukost, lunch eller middag. En semester utan förbokade måltider gör det också möjligt för resenärerna att själva bestämma exakt var och vad de vill äta. Matpreferenser kan tas i beaktning i en större utsträckning samtidigt som lokala och autentiska kulinariska upplevelser kan upptäckas.

Dock är det fortsatt många som väljer att boka ordinarie hotellrum inte minst med All inclusive. Det finns givetvis en bekvämlighetsfaktor som ligger till grund för detta, men också en ekonomisk sådan. Många resenärer vill ha koll på reskassan inför sin resa och genom att boka All inclusive kan resenärerna räkna med att inga ytterligare större mat- och dryckesutgifter tillkommer.

Det finns fördelar med alla typer av boendeformer samt pensioner och vilka fördelarna är beror givetvis på vem eller vilka man frågar, vilken destination det handlar om samt resans syfte. Den ökade trenden med bokning av lägenhetshotell och semester med enbart frukost eller utan måltider har precis startat. Om trenden är här för att stanna och tillta får framtiden utvisa.

Senast uppdaterad: 29. maj, 2019, 13:20