Familjefavoriter med vattenland

Inför varje år vill många av oss alltid solsäkra sommaren med en solsemester. Nog för att vi hade en kanonsommar år 2018 som vi sent kommer glömma, men kan historien upprepa sig igen? Är det möjligt med två solskinande och varma somrar i rad? Oavsett vad meteorologerna förutspår om den kommande sommaren, är många av oss redan igång med att boka in garanterad sol i sommar.

Sommaren symboliserar sol, värme, bad och svalkande glass. Delvis för oss lite äldre, men kanske främst för de något mindre. Att plaska runt i en pool, åka hisnande och nervkittlande vattenrutschbanor och helt tappa bort tiden i ett vattenland, är en sann fröjd.

Solresors hotell för vattenälskare finns i många länder och passar såväl stora som små. Nedanför har vi listat våra resenärers topp-fem-favoriter – alla fyrstjärniga med möjlighet till all inclusive.

Topp fem hotell med vattenland (utan inbördes ordning)

  1. Hotel Globales Playa Estepona, Marbella/Costa del Sol/Spanien
  2. Caretta Beach Lägenheter, Kalamaki/Zakynthos/Grekland
  3. Hotell/Lägenheter Sirios Village, Agii Apostoli/Kreta/Grekland
  4. Mediterraneo Bay Hotel & Resort, Roquetas de Mar/Costa de Almería/Spanien
  5. Hotel Hane Family Resort, Side/Antalyakusten/Turkiet

På Hotel Globales Playa Estepona i närheten av Marbella bor du på första parkett längs med stranden. På hotellområdet ryms ett stort poolområde med pool, poolbar och hotellets egen vattenpark Splash Park, där både stora och små kan roa sig dagarna i ända. All inclusive ingår i grundpriset.

På Caretta Beach Lägenheter på Zakynthos får vattenälskare i alla åldrar sitt lystmäte. Hotellet har hela fem pooler men också ett äventyrsbad med bland annat vattenrutschbanor, pool med vågor och en snackbar. All inclusive kan bokas som tillval och då ingår även tillgång till äventyrsbadet.

I Agii Apostoli ligger det populära familj- och badhotellet Sirios Village. Här bor du i en charmig medelhavsinspirerad semestermiljö, med ett poolområde för alla åldrar. 500 meter från hotellet finns dessutom stranden, för de som vill känna den varma lena sanden under fotsulorna. All inclusive ingår i grundpriset.

På Costa de Almería ligger det klassiska badhotellet Mediterraneo Bay Hotel & Resort med utmärkt läge på strandpromenaden i Roquetas de Mar. Det stora poolområdet med tillhörande vattenrutschbanor kantas av gröna svajande palmer och flertalet solsängar. Hotellet är en återkommande favorit bland många familjer.

Hotel Hane Family Resort ligger alldeles nära strandpromenaden och den vidsträckta sandstranden Kumköy i Side. Här är semestervänligheten hög, inte minst om ni reser tillsammans med badälskare. Här finns ett inbjudande poolområde med flera bassänger, vattenrutschbanor, separata barnpooler med mera. För barnen finns dessutom flera aktiviteter, lekplats och internationell barnklubb.

Senast uppdaterad: 10. maj, 2019, 11:15